Verlies en Rouw

Het overlijden van een dierbare, de scheiding van partners, de achteruitgang van fysieke gezondheid of mentale veerkracht, het verlies van een baan...

Complexe en traumatische rouwprocessen kunnen aan de basis liggen van heel wat psychisch lijden.

In de vroegere rouwtherapie bestond het verwerken vooral uit het laten praten  over het verlies, met het idee, dat ' praten over '  en het uiten van pijnlijke emoties zouden helpen om te kunnen loslaten en de draad van het leven weer op te kunnen pakken.

De aanpak was vooral gericht op helpen loslaten en afscheid nemen, waardoor er weinig ruimte was voor het verlies en rouwen zelf.

Nieuwe inzichten over rouw laten een andere benadering zien.

In het nieuwe rouwparadigma kent rouw geen eindpunt. Nabestaanden zoeken blijvende vormen van verbinding en is het doel niet verwerken, maar het integreren van verlies op een betekenisvolle wijze in onze identiteit of ons levensverhaal.

Ik heb me laten inspireren door nieuwe inzichten in het rouwwerkveld.  Vanuit diverse therapeutische benaderingen, zoals narratieve, creatieve, cognitief-gedragsmatig, gestallt en systemische benaderingen, pas ik in mijn praktijk vaardigheden en methodieken toe om rouwende optimaal te kunnen begeleiden en bijstaan.

Ik help je om weer vervulling te vinden wanneer het leven pijn doet...

 

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Chantal Schouren

Praktijk Inzichtelijk

 

Lid beroepsvereniging BATC

kvk.nr 73460842

 

Mijn behandelingen worden vergoed uit de aanvullende zorgverzekering door de meeste zorgverzekeraars.