WETEN WIE JIJ WERKELIJK BENT !

De meeste mensen kennen zichzelf maar voor een heel klein deel. Degene die je nu bent, is niet diegene die je werkelijk bent.

Je bent gevormd door patronen, overtuigingen, regels en conditioneringen in de kindertijd. Hierdoor zijn er verschillende programmeringen ontstaan.  O.a wat wel en niet mag of wat goed en niet goed is. Door deze programmeringen zijn velen de verbinding met en in zichzelf kwijtgeraakt en dwalen door het leven als wandelende hoofden.

Huisregels bevorderen orde, balans, structuur en rust.

Wettelijke regels bestaan om volgzaam te zijn, en dit volgzaam zijn is er om gehoorzaam te zijn.

De natuur regelt zichzelf; zo ook wij mensen. We zijn immers de natuur. Wij mensen kunnen moeiteloos met het ritme van de natuur meebewegen. Er hoeft niet ingegrepen te worden.

Het vraagt alleen om  je eigen authenticiteit terug te creëren. Authenticiteit nodigt jou uit om je eigen pad te volgen en niet de snelweg van andermans verwachtingen. Als wij anderen volgen, worden we nooit wie we bedoeld zijn te zijn. Om werkelijk te worden wie je bent, moet je al die oude overtuigingen, conditioneringen en patronen doorbreken.

Wanneer je authentiek bent durf je je mening te laten horen, durf je tegen de stroom in te gaan en op jezelf te vertrouwen.

Er zit heel veel wijsheid in onszelf, maar dat zien veel mensen niet en houden hun ogen en gevoel gesloten voor deze waardevolle wijsheid. Men blijft zitten zoals een wijze uil op een tak, met zijn ogen dicht en snavel toe...

Het is maar net hoe je je visies over jezelf en het leven wilt blijven zien; vanuit een tunnelvisie of vanuit een helikopterview.

Als je werkelijk weet wie je bent, dan hoef je je niet te laten leiden door " leidinggevenden " buiten jezelf. ( dat zijn: ego-denkpatronen, overtuigingen, conditioneringen, programmeringen; maar ook politieke leiders en mainstream-media; alles wat je hoort in de media is een spel achter het spel )...

Alle leiding zit al in jou! Jij bent die zelfbewuste leider van jezelf!

Kom maar terug bij wie jij werkelijk bent!

 

Chantal Schouren

17-02-2023

Praktijk Inzichtelijk


VAN OORLOG NAAR VREDE ❤️

* (ervaar zelf wat voor jou klopt en wat niet. Haal eruit wat resoneert en laat de rest liggen. Ik deel mijn persoonlijke visie met je).

In de media is te horen dat de “ munitie “ op raakt, en er sprake zou zijn van “ oorlogsmoeheid “ in de Oekraïne-Rusland oorlog. Deze veronderstellingen duiden in mijn optiek op het opraken van de (levens) energie en het zwakker wordende “ immuunsysteem “ om deze oorlog gaande te houden.

Zolang een oorlog ondersteund wordt, op welk vlak dan ook, dan ondersteun je tevens in jezelf je eigen zwakheden en angst. De buitenwereld is immers altijd de spiegel van je binnenwereld. 

Wil je vergelding? zoek dan eerst die vergelding in jezelf uit. Wellicht heb je daar iets op te lossen.

Het is moeilijk om onder ogen te zien wat er in de huidige maatschappij, maar ook op wereldtoneel gebeurt. 

Als je vanuit een helikopterview uitzoomt, kun je zien dat veel dingen niet zijn, zoals ze werkelijk zijn.

De stikstofcrisis bestaat niet. Het klimaatbeleid is een afleidings-strategie van andere facetten die in de doofpot moeten blijven. Zo ook de oorlog in Oekraïne en de corona-plandemie. Allemaal afleiding van waar het werkelijk om draait. Daarbij fungeert de mainstream-media zelf als oorlogswapen tegen de burgers.

Oorlog los je niet op met oorlog blijven voeren, steun-acties, en het leveren van materiaal. Dit houd oorlog in stand en bovenal de oorlog en strijd die je voert in jezelf. Zo zul je altijd met het kwaad gemoeid blijven.

Het allerbeste wapen om een oorlog te stoppen is je mind.

Door te oordelen over wat we ervaren en onze gevoelens en signalen van het lichaam weg te duwen, bevriezen we de stroom van het leven en blijven we steeds weer, keer op keer, hetzelfde ervaren. 

Als we ervaringen, gevoelens en gedachten toelaten en er laten zijn, kunnen ze doorstromen en kunnen we vrede en levensenergie ervaren. 

Erken wat er gebeurt in en om jou heen. Het erkennen van wat er is, is wat anders dan lijdzaam iets accepteren of goedkeuren.

Door onze conditioneringen en programmeringen en de afleiding in de maatschappij, kan het moeilijk lijken om te erkennen wat we ervaren; zonder verzet en weerstand. 

Het enige wat je hoeft te doen is bewust stilstaan bij wat je ervaart. In het hier en nu. Zonder iets weg te willen duwen of iets te willen veranderen. Zonder schaamte en zonder oordeel. Ervaren wat je ervaart, voelen wat je voelt en observeren wat je denkt.

Wanneer je in erkenning kunt gaan, dan kun je dingen voor jezelf en voor een ander goed afsluiten. 

Dat is je grootste kracht! 💪

Oorlog stoppen🛑begint met vrede in jou!!! 🙏

 

Chantal Schouren 

23-02-2023

Praktijk Inzichtelijk

 

VERKIEZINGEN 🗳 

Over twee dagen heeft iedereen in Nederland 🇳🇱 weer de mogelijkheid zijn of haar stem te laten horen.

Massaal lopen velen weer naar het stembureau, om zich letterlijk maar ook figuurlijk in een hokje te laten duwen.

Het politieke systeem is bedacht om je in de illusie te houden, te denken dat je een keuze hebt. Maar je hebt in dit systeem geen keuze. De echte keuze ligt alleen in je innerlijke systeem.

Het staat allang vast wat de uitkomst is van de verkiezingsuitslagen. Wanneer jij je stem geeft aan dit systeem, dan accepteer je wat dit systeem doet. 

Maar stel je nou eens elke dag verkiesbaar aan jezelf. Zeg “ ja “ tegen jezelf en begin in je eigen binnenwereld. Geef jezelf die stem want je kunt elke dag je stem laten horen en jezelf uitspreken.

Jou stem geven aan dit maatschappelijke systeem is een verloren stem. Je accepteert hiermee een corrupt systeem en je zakt steeds dieper weg de verrotte maatschappij in, want waar je tegen strijd wordt sterker en waar je voor stemt ook. 

Echte verandering, rechtvaardigheid, vernieuwing, stabiliteit en vrijheid creëren begint in jezelf.

Hoe bevrijdend is dat!

 

Chantal Schouren 

13-03-2023

Praktijk Inzichtelijk

 

KLIMAATVERANDERING 

De afgelopen week heb ik alle seizoenen in een keer voorbij zien komen. Van vrieskou, sneeuw, naar prachtige zonneschijn waarna de volgende dag weer storm en regen met een zachte temperatuur in dubbele cijfers.

Hoe het klimaat zich in de buitenwereld laat zien, zo laat het ook heel wat zien in onze binnenwereld.

De aarde ondergaat een klimaatverandering, maar niet de klimaatverandering zoals die door de mainstreammedia onder de aandacht wordt gebracht.

De aarde nodigt de mensheid uit om een klimaatverandering in de eigen binnenwereld te maken en daar vinden wat je zoekt.

- welke bevroren delen in jezelf kom je tegen?

- waar wil je in je binnenste wel of niet je (zon) licht op laten schijnen?

- waar stormt het in je?

- laat jij je eigen emoties en gevoelens stromen?

- naar welke kant slaat jouw innerlijke thermometer?

In de binnenste kern van de aarde vindt er een natuurlijke stroming plaats. Een stroming van opschoning en uitzuivering van wat de aarde niet meer dient.

Datgene wat lang opgesloten heeft gezeten, wordt nu naar boven gestuwd en komt aan het licht.

Alles wat in je eigen binnenste kern op slot zit, komt ook vanuit een natuurlijke stroming omhoog; om door jou aangekeken te worden en in het licht gezet te worden.

Meestal zijn dit existentiële crisissen waarmee je te maken krijgt. ( burn-out, scheiding, ontslag, verlies van dierbaren en/of vriendschappen, relaties die niet voldoenend meer zijn, angsten en paniek, mentale onbalans en wanhoop) enz…

Er gaan momenten in je leven komen waarin je je afvraagt:

- Is dit het leven?

Je kunt depressief worden en gaan twijfelen aan jezelf en/of aan je werk. Er gaat een moment komen waarin je voor keuzes komt te staan….

Deze momenten worden afgewisseld met pieken en dalen. In rustige fases en heftige momenten.

Dit alles is ervoor bedoeld om jou het leven te laten gaan begrijpen, in hoe je het eerder niet begrepen hebt. De echte waarde van het leven te gaan ontdekken en in je potentieel te gaan groeien.

De aarde en wij als mensheid zijn toe aan een klimaatverandering. 

Zowel van binnen als van buiten.

Een mooier cadeau dan deze spiegel rechtstreeks uit moeder aarde 🌍 kunnen we niet ontvangen!

Chantal Schouren

13-03-2023

Praktijk Inzichtelijk